Бургас се подготвя за посрещането на Никулден, Коледа и Нова година като центърът на града ще изглежда по съвсем различен начин в сравнение с миналите години, посочват от Общината. 

Идеята за новата визия е коледната украса да създава настроение както през деня, така и вечер. Главната улица "Александровска“ скоро ще свети в празнична украса, която ще бъде издържана в стила на старите традиции.

Празничното настроение по пешеходната зона ще създават над 500 висулки, които ще бъдат комбинирани с разноцветни светещи топки. Стълбовете също ще бъдат окичени с панделки, гирлянди с лампички и коледни играчки.

Компасът ще бъде украсен по различен начин. Специален прожектор ще го осветява ефектно във вечерните часове. Познатите три светещи кръга, които бяха разположени един в друг върху този символ на града, сега ще бъдат окачени на различни нива.

На Тройката ще бъде издигната традиционната коледна елха. Тя ще бъде окичена с много повече играчки в различни цветове. От елхата към страничните стълбове ще се спускат гирлянди от лампички, които ще образуват светещ купол.

И тази година децата ще може да поставят писмата си с желания до Дядо Коледа в къщичката с пощенската кутия.

Сцената, на която се провежда никулденският концерт, ще бъде разположена на мястото на лунапарка. Така ще се осигури повече място за празнуващите граждани. Къщичките, в които се продава греяно вино и храна, ще бъдат разположени по протежението на "Александровска“.

През декември на "Тройката“ ще има коледен базар, в който ще се предлагат различни стоки, храни и напитки.

Освен пъстротата от различни светлини и накити, празничната атмосфера по "Александровска“ ще се допълва от коледни песни, които ще звучат от различни места по пешеходната зона.