Последното заседание на Общински съвет – Смолян за 2022 г. ще се проведе на 30 декември от 10.00 часа в Сесийна зала на Община. Това съобщиха от местната администрация.

В първоначалния дневен ред са включени 24 докладни записки. Сред тях са отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти в Община Смолян за 2022 г. по реда на чл. 66а от Закона за общинската собственост, приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост.

Общинските съветници ще обсъдят и Проект за изменение и допълнение на Наредба № 2 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Смолян, Проект за изменение и допълнение на Наредба 3 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Смолян и Проект за изменение и допълнение на Наредба № 5 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища в община Смолян.

На вниманието на местния парламент ще бъде и одобряване на План-сметка за разходите по събирането, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битови отпадъци, както и за поддържането на чистотата на територии за обществено ползване и определяне на годишния размер на такса битови отпадъци на територията на Община Смолян за 2023 г.