Възможностите за развитие на икономическото сътрудничество между България и Украйна обсъдиха днес на среща областният управител на Русе Данаил Ковачев и извънредният и пълномощен посланик на Украйна в страната ни Н. Пр. Олеся Илашчук.

"Много е важно да дадем шанс на фирмите от двете страни за обмяна на опит и развитие на бизнес, който да е печеливш и изгоден за всички участници“, сподели Ковачев. Според него е много важно да се използват всички способности на предприемачите и квалифицираната работна ръка, така че да се задоволят нуждите на местния пазар. От разговора стана ясно, че през следващите месеци в София ще се проведе украинско-български бизнес форум, съобщи ОА-Русе.

"Като възлов граничен град областната управа в Русе ще прави всичко възможно за улесняване на бързата и ефикасна обмяна на стоки“, подчерта областният управител и посочи, че администрацията, която управлява е подготвена да окаже всякакво съдействие спрямо нейните правомощия за подпомагане реализацията на украинските граждани на трудовия пазар и интеграцията им в обществения живот.

По време на срещата беше обсъдено и активното партньорство в сферата на противодействието на дезинформацията. Ковачев отново потвърди подкрепата си за реализиране на съвместни събития. Посланикът на Украйна Н. Пр. Олеся Илашчук благодари на областния управител, че спускайки украинския флаг от фасадата на сградата на 24 февруари тази година беше припомнено, че вече две години гражданите на Украйна са под постоянна заплаха. "Благодаря за добрата организация и топлото посрещане на първите украински бежанци, които успяха да се спасят, пристигайки в България“, каза дипломатът.

В срещата участваха още почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, както и заместник-посланикът на Украйна Анна Тертична.