Кметът Благомир Коцев и заместник-кметът Павел Попов се срещнаха с Н. Пр. Олеся Илашчук – посланик на Украйна в Българияу.

Посланикът многократно благодари за продължаващата подкрепа от страна на Община Варна за украинските граждани, които трайно са се установили в града. Варна първа посрещна вълната от пострадали и ще продължаваме да правим, каквото зависи от нас. Надявам се и правителството да бъде стабилно, така че гражданите на Украйна у нас да продължават да усещат тази подкрепа, каза още кметът Коцев.

Посланик Илашчук предложи украинските граждани, установени във Варна, да бъдат привлечени в активния социален и културен живот на града чрез участия и помощ в организирането на различни културни събития. Желанието на посланика е Община Варна да съдейства украинската лента "20 дни в Мариупол", която спечели "Оскар" в категорията за най-добър игрален документален филм, да бъде включена в програмата на тазгодишното издание на кинофестивала "Любовта е лудост“.

Посланикът на Украйна пристигна в морския град за откриването на изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията е подредена в Регионална библиотека "Пенчо Славейков“ и може да бъде разгледана до 15 март.