Посланикът на Република Франция - г-жа Флоранс Робин поднесе цветя пред паметника на Шарл Азнавур. Националният празник на Франция бе тържественият повод за официалната визита.

Нейно Превъзходителство пристигна в морската столица специално, за да положи цветя пред монумента на краля на френския шансон. Тя изрази възхищението си от реализирания проект и добави, че "в сърцето на всеки един французин има място за великия Азнавур"!

На церемонията с домакин Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган" - Варна присъства още г-н Пиер Колио - съветник по сътрудничество и културна дейност и директор на Френския институт в България, г-н Сирил Каро - консул на Франция, г-жа Ива Дикова - аташе по сътрудничеството в областта на френския език и представител на Френския институт във Варна, зам.-кмета на район Приморски - г-н Веселин Василев, г-н Кеворк Крикорян - председател на AGBU Varna и Борда на директорите на организацията.

Визитата на нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин продължи в среща, на която бяха обсъдени бъдещи културни и творчески съвместни проекти между посолството на Република Франция и арменската организация.