Задълбочаване на връзките между Грузия и Пловдив в сферите на културата и туризма обсъдиха кметът Костадин Димитров и грузинският посланик Н. Пр. Отар Бердзенишвили. Той сподели, че за десети път посещава Пловдив, но това е първата му официална визита. По думите му Пловдив и Грузия имат потенциал допълнително да развият взаимоотношенията си, защото много неща свързват двата народа в културен и исторически аспект.

"Представители от Грузия всяка година участват в Международния фолклорен фестивал, който се провежда в Пловдив вече близо 30 години. Ще се радваме да бъдете негов гост тази година“, отправи покана към посланика кметът Костадин Димитров.

Негово Превъзходителство предложи в Пловдив да бъде организирана изложба, която да запознае пловдивчани с културата и историята на Грузия и на която те да имат възможност да опитат традиционни грузински ястия. Костадин Димитров с радост прие идеята и отбеляза, че това е начин допълнително да се укрепят приятелските отношения между двата народа.

Двамата обсъдиха и засилване на отношенията между Пловдив и Грузия в областта на туризма, като Негово Превъзходителство отбеляза, че Грузия привлича все повече български туристи, а Пловдив се развива като водеща туристическа дестинация в България.

На срещата присъстваха още зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов и зам.-кметът по транспорт Савина Петкова.