Всеки, който посети в този период мобилния ваксинационен пункт в област Добрич, ще получи промоционален подарък - тениска, чадър, еко торбичка и други полезни неща. Промоцията с логото "Ти решаваш" е до изчерпване на количествата на подаръците и жест към всички, направили своя информиран избор, отговорни към своето здраве, на своите близки и на хората въобще. Това съобщи Виолета Каменова, експерт "ОРСП" към ОС на БЧК в Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Възможно е по телефона да бъде направена заявка от отделни населени места чрез кмета или кметския наместник кемперът да ги посети за организирано и доброволно поставяне на ваксини срещу COVID - 19 на повече граждани, заявили желание за имунизация. Възможно е отделни колективи в предприятия и фирми чрез своите ръководители също да уговорят ден и час при желание на повече граждани и също да бъдат посетени от специализирания кемпер. Това отбеляза Виолета Каменова. 

Днес до 18:00 ч. жителите на Добрич могат да посетят кемпера за имунизация срещу COVID - 19. Той е разположен по ул. "Отец Паисий" 19, до административната сграда на БЧК. 

Утре и вдругиден кемперът ще е в с. Кранево. На 6 декември - вторник, от 8:00 до 12:00 часа  и на 7 декември - сряда, от 14:00 до 18:00 часа, ще е разположен по ул. "Черноморска" 25, пред хотел "Кристел парк" в курортното село.

На 8 декември - четвъртък, от 8:00 до 12:00 часа, и на 9 декември - петък, от 14:00 до 18:00 часа мобилният ваксинационен пункт отново ще бъде в Добрич, по ул. "Отец Паисий" 19, до административната сграда на БЧК. Следващата седмица кемперът ще посети град Каварна - на 14 и 16 декември, от 14:00 до 18:00 ч. ще е разположен по ул. "Раковски" 13 - паркинга на Домашен социален патронаж. В другите дни в различни часови диапазони ще е в Добрич до БЧК.

Мобилният пункт разполага с лекарски екип, който предоставя достоверна информация относно развитието на Ковид пандемията, методите за предпазване, последствията от прекарано заболяване, кога можем да се ваксинираме след преболедуване и други въпроси. Така всеки сам може да направи своя информиран избор - да се ваксинира или не.  

Мобилният ваксинационен пункт за област Добрич ще отговаря на телефон 0885/600 202 . Желаещите да се имунизират  освен на място, ще имат и възможност да получат информация за наличните ваксини, да планират час, както и ваксина. Линията се поддържа от лекарския екип на кемпера - д-р Мирослав Кашев и м.с Илияна Кашева. По техните думи от началото на възобновяване на дейността на мобилния ваксинационен пункт интерес има, основно от желаещи да си поставят бустерни дози - 3-та, 4-та и дори 5-та.

Днес медицинският екип на мобилния ваксинационен пункт има помощници - това са доброволците към БЧК, които раздават листовки на минувачите и са неуморни дори на своя празник - Международния ден на доброволчеството. Доброволците към ОС на БЧК в Добрич в трудоспособна възраст са около 300 и още около 100 в структурата на БМЧК.

Жулиета НИКОЛОВА