Община Сливен информира, че ще бъде извършено поредно мащабно облагородяване на квартали в града. Това анонсира кметът Стефан Радев. По-конкретно той открои кварталите "Дружба“, "Българка“ "Сини камъни“, по-малки зони в централна градска част.

"В най-напреднала фаза е проектът за облагородяване на кв. "Дружба“. На практика той е готов. В момента се проектират "Клуцохор“, "Българка“, "Сини камъни“ и няколко по-малки зони в централната градска част. Райони, за които гражданите споделят от години – зад бившия спортен магазин, в района на кръстовището на ул. "Братя Миладинови“ и бул. "Хаджи Димитър““, отчете Радев. Той бе категоричен, че Общината ще продължи да изпълнява амбициозната си идея – премахване на незаконни гаражи, създаване на паркоместа, алеи, открити пространства за отдих, ново улично осветление и настилки.

"Така тези квартали, в които не е имало никакво облагородяване, откакто съществуват, придобиват друга визия и комфорт за хората, които живеят там“, добави в заключение сливенският градоначалник.