Трима дрогирани и един пиян зад волана заловиха полицаи от Великотърновска област за два дни. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

В петък около 20:00 часа в центъра на старата столица е извършена проверка на лек автомобил "БМВ", управляван от 31-годишен местен жител. При тест на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Срещу него е започнато бързо производство.

Същия ден около 14:00 часа в областния град е извършена проверка на лек автомобил "БМВ", управляван от 29-годишен местен жител. При тест за наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин. Той е дал проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

В събота около 11:00 часа в централната част на Вевлико Търново е извършена проверка на лек автомобил "Мерцедес", управляван от 32-годишна от същия град. При нея тестът за наркотици е бил положителен за кокаин. Тя е дала проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

В събота около 06:00 часа в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Пежо", управляван от 42-годишен от Радомир. При тест за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,23 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.