Трета поредна информационна среща във връзка с новата процедура за енергийна ефективност на многофамилните сгради ще се проведе във Велико Търново. От Общината уточняват за "Фокус“, че в рамките й ще бъдат разяснени ползите от програмата и основните условия за участие в нея. Повод за третата кампания е сериозния интерес, който търновци проявяват по темата. Предходните две срещи бяха посетени от стотици граждани на старопрестолния град и общината. Освен на живо, експертите получиха и много запитвания за подробности по телефона и по email.

Информационната проява е насрочена за 18 януари /сряда/, ще започне в 17:30 часа и ще е в Голяма зала на местната администрация. поканени за участие отново са всички заинтересовани граждани:

-        домоуправители на многофамилни жилищни сгради (проектирани преди 26 април 1999 г.) управляващи се по реда на Закона за управление на етажната собственост, на територията на цялата община);

-        председатели на управителни съвети и управители на сдружения на собствениците (регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост).

По новата процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ за Община Велико Търново са предвидени 50 милиона лева, с които могат да бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Все още продължава обследването на сградите и изготвянето на техническите паспорти.

За около 35- 40 сгради във Велико Търново дейностите по регистрацията на сдружения на собствениците, обследването на сградите и изготвянето на техническите паспорти са в напреднала фаза.

Допълнителна информация можете да получите от арх. Николай Миладинов на тел. 0882366636 или е-mail:nikolay.miladinov@gmail.com.

Подобна информационна среща ще има и в Горна Оряховица на 13 януари.