Три пътни произшествия са възникнали в областта, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. 24-годишен водач на лек автомобил е самокатастрофирал в района на село Соволяно, нанесени са значими материални щети на автомобила, водачът не е пострадал, управлявал е с 2.11 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство.

 59-годишна водачка на лек автомобил е блъснала движещи се по посока на движението между селата Яхиново – Червен брег пешеходци – 32-годишна жена е със счупена ключица и ръка,  25-годишен мъж е с охлузни наранявания, 44-годишен мъж е с фрактура на черепа.

На разклона за село Кременик, в село Дяково, 30-годишен водач на лек автомобил е отнел предимство на друго моторно превозно средство , управлявано от 32-годишна жена, и е причинил пътнотранспортно произшествие, пострадало е малолетно дете. Настанено е за лечение в столична болница, без опасност за живота е. Досъдебни производства са образувани по случаите, уведомена е прокуратурата.