Шофьор с малко над 2 промила алкохол в кръвта е самокатастрофирал в село Каранци, община Полски Тръмбеш. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че инцидентът се е случил около полунощ. Пострадали няма, но има материални щети. Мъжът, предизвикал произшествието, е на 27 години от Велико Търново. Дрегерът е показал 2,01 промила алкохол, а водачът е отказал да даде кръвна проба. Задържан е за 24 часа, а по случая се води досъдебно производство.

"Фокус“ припомня, че само преди десетина дни друг пиян шофьор беше задържан за грубо и арогантно отношение към униформени. Случаят е от Горна Оряховица.

На 20-и ноември път мъж с 1.91 промила алкохол в кръвта предизвика зрелищна катастрофа в областния град. Късно вечерта той отнесе две паркирани коли, блъсна се във фасада на сграда и спря в спирка на градския транспорт. Инцидентът по чудо се размина без сериозно пострадали, със счупена ръка бе шофьорът, който претърпя операция. Районна прокуратура повдигна две обвинения по случая – за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на материални щети.

От Областна дирекция на МВР - Велико Търново призовават водачите да са вниматлени на пътя и в никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Луиза ТРАНЧЕВА