Днес от 20:30 часа в Амфитеатъра в Созопол ще се проведе събитие от Националната кампания #Първа работа. Популярните личности, които ще се качат на сцената, са актьорите Юлиан Вергов и Николай Станоев, музикантът Рафи Бохосян и журналистите Десислава Стоянова и Димитър Стоянович. Те ще споделят от сцената своя опит на първото си работно място и ще прочетат разкази на младежи, които са участвали в литературния конкурс на тема #Първа работа.

На събитието ще присъства заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова.

Националната кампания #Първа работа е организирана от Програма "Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат "Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта. В първия етап от кампания бе организиран литературен конкурс, в който младежи изпращаха разкази, есета и стихотворения на тема #Първа работа, в които споделиха предизвикателствата, пред които са се изправили по пътя към първото работно място.

Творбите бяха селектирани от жури, а най-добрите от тях ще бъдат представени на сцената от популярни личности в седем български града. По този начин ще бъде дадена по-голяма публичност на проблемите, пред които се изправят младежите в професионалната си реализация. По време на кампанията #Първа работа по интерактивен начин ще бъдат представени и мерките по Програма "Развитие на човешките ресурси“, които са свързани с "Младежката заетост“ и ще бъдат подкрепени с европейски средства в следващите седем години.

Заключителното събитие от кампанията #Първа работа ще се проведе на 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център в София. В него ще участват Мария Илиева, Поли Генова, Александра Сърчаджиева, Ники Кънчев и треньорката на "златните момичета“ по художествена гимнастика Весела Димитрова.