Популярни писатели от цялата страна идват във Велико Търново за "Фоайе на книгата с автограф 2023", предаде кореспондент на "Фокус". Градът ще е домакин на престижния форум за осми пореден път. В тазгодишното издание се очаква да се включат Людмила Филипова, Виктория Бешлийска, Михаил Вешим, Неда Антонова, Мадлен Алгафари, Ивинела Самуилова, Мария Лалева, Асен Сираков. Специлани гости ще бъдат и Bратя Аргирови. Поканен още е и британския преводач и писател Кристофър Бъкстон, който ще представи книгата си "Проклятието на вечните сънища".

Официалното откриване на проявата ще е на 18 април /вторник/ от 11:00 часа в Регионалната библиотека "Петко Р. Славейков". Тогава ще бъде представена и изложбата "Вечният съвременник, карикатури, рисунки и шаржове" от фонда на Градската художествена галерия "Николай Павлович" в Свищов. Експозицията събира творби на художника Александър Божинов. Заявка за участие във форума са дали 50 издателства и 40 автори. Предвидени са и още няколко изложби. Събитията продължават чак до 28 април.

Организатор на "Фоайе на книгата с автограф" отново е Регионалната библиотека във Велико Търново, а подкрепа оказва Общината в старопрестолния град.