Още един от акцентите на съпътстващата програма на Националния конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров", който ще се проведе в Русе от 18 до 22 юни, е гостуването на моноспектакъла на актрисата Весела Бабинова "Пистолет в торнадо".

Отличеният с 2 награди ИКАР спектакъл ще бъде представен за първи път на русенска сцена. Лорън Гъндърсън - един от най-продуцираните драматурзи в САЩ ни среща с историята на една жена от малък град. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи.

Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено.

Режисьор е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на русенеца Антони Рикев.

"Това е пиеса, в която аз играя Анджела - един много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: "Аха, ясно", но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: "Думи, думи, думи.", споделя Весела Бабинова за ролята си.

Весела Бабинова играе "Пистолет в торнадо", в програмата на конкурса "Слави Шкаров", на 20 юни, от 19:00ч. на Камерна зала на ДТ "Сава Огнянов". Входът е с билети, които се продават само на касата на театъра.