Пони отхапа пръста на жена в старозагорския зоопарк, научи "Фокус". Инцидентът е станал на 8 май, когато 27-годишната Ани от Пловдив е била на посещение в зооградината. По време на разходката, жената е опитала да погали едни от понитата, като провряла ръка през мрежата. Животното завъртяло главата си и захапало ръката на жената. Когато я извадила от мрежата, пострадалата видяла, че е отхапан един от пръстите й. Тя веднага е откарана в болницата, където  по спешност е извършена операция. 

Кървавият инцидент се е случил пред очите на десетки посетителите в зоопарка, както пред малката дъщеря на пострадалата.

От Община Стара Загора заявиха, че още със стъпване си в зоопарка, всеки един посетител е запознат със задълженията си. На информационна табела е описано какво е забранено, като по една от точките е упоменато да не се дразнят животните и да не бъдат хранени. 

"Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите, има на територията на целия зоопарк. Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", се казва в официалната позиция на местната администрация. Приложени бяха и снимки от деня на инцидента. 

От Община Стара Загора са категорични, че това е първи подобен случай. До сега не е имало инциденти с въпросното пони.

Рени АТАНАСОВА