Финансова помощ за ин-витро процедура получава двойка от Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Средствата бяха събрани по време на поредната успешна кампания на "Ротаракт клуб“ – Велико Търново и Фондация "Искам бебе“, подкрепена от Общината.

От местната администрация уточняват, че след петото издание на инициативата "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ отново бъде подпомогната двойка от старопрестолния град, нуждаеща се от асистирана репродукция и ин-витро процедури, за да има дете.

Акцията се проведе на 7 и 8 март, а събраните средства, заедно с реализирания остатък от миналата година са 2818 лева. Двойката, която ги получава бе изтеглена с жребий по време на заседание, в което участваха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, елект-президентът на "Ротаракт“ Марий Стоянов, президентът на клуба Адриана Петкова, председателят на Фондация "Искам бебе“ във Велико Търново Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.

Кампанията "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от 2019-а година. Четири двойки са подпомогнати в усилията им да имат дете, две са родените бебета, предстои раждането на трето пеленаче. Инициативата на "Ротаракт“ е в унисон с програмата за асистирана репродукция, която Община Велико Търново реализира повече от десетилетие.