Положиха първата копка на проекта "Доизграждане на канализационна мрежа на кв. "Бенковски“, район "Сердика“, които Столична община възлага за изпълнение, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Във връзка със стартирането на строително-монтажните работи се въвежда временна организация на движение, като улиците ще се затварят на участъци и поетапно, всяка за срок от 20 дни.

Пред затворените участъци ще се поставят предварителни указатели за отклоняване на движението и обходни маршрути.

Инж. Джоргов, заместник-кмет на Столична община заяви, че започват работа с три километра. "Ще бъдат обхванати 17 улици и подменени сравнително лоши водопроводи. И там, където са засегнати асфалтовите настилки, няма да се асфалтира на парче, а от бордюр до бордюр. През следващия програмен период район "Бенковски“ ще бъде един от най-приоритетните“.

"Това е част от големия проект, в който искаме изцяло да направим канализация на кв. "Бенковски". Към момента най-важното е, че ще бъдат изградени канализационните изходи на училището и детската градина. Това ще ни спомогне първо за намаляване на разходите и след това за подобряване на средата, в която се живее", каза кметът на район "Сердика" Тодор Кръстев.