В изборния ден в Силистренско вотът стана причина за бой между два политическа лагера, както и за намеса на полицията. Два часа след приключването на изборния ден, група от ГЕРБ празнувала в центъра на село Поройно изборна победа.

Заради силния шум от празненството, председателката на Секционната комисия изпратила дежурния полицай да помоли компанията за тишина, разказва NOVA. В тази компания, дори бил нейният съпруг и главно действащо лице – Ергюн Фейзи, който е активист на ГЕРБ и организатор на празненството след оспорваната победа.

От записите се вижда, как дежурният полицай върви и си говори с Фейзи, когато партийният активист изненадващо се спуска към кмета на селото.

“Изведнъж, викаше, крещеше и ме хвана за гушата. И псуваше. Дали от алкохола- нищо не мога да кажа. И на мен ми е чудно, защо?", посочва Хаккъ Ахмед – кмет на с. Поройно.

Напрежението в центъра на село Поройно ескалира за минути. От видеозаписите се вижда, как бързо се събират много хора от двата лагера. В сбиването се замесват повече от 20 души и можело е да се стигне до много по-големи последици от това, просто хващане за гушата.

Екипите на МВР са двама полицаи, които едва удържат лагерите на ГЕРБ и ДПС да не се сбият допълнително.

От МВР потвърдиха за инцидента, като поясниха, че заради него по-късно са изпратени още трима полицаи, които са преустановили конфликта. 52-годишният мъж е отведен първоначално в кметството в село Поройно, а след това в Дулово, предупреден е да не нарушава обществения ред, след което се е прибрал в дома си.

От този момент нататък в РУ-Дулово не са постъпвали сигнали за нарушения на обществения ред в населеното място. При произшествието няма пострадали, нито задържани. Нито е образувано производство.