Любимецът на публиката Георги Мамалев ще се превъплъти в ролята на Големанов в едноименната пиеса на Стефан Л. Костов днес от 21:00 часа на сцената на Летния театър във Варна под мотото #КойЩеБъдеНовиятМинистър, съобщиха от организаторите.

"Големанов“ е политическа сатира, която макар написана преди близо 100 години, намира своята актуалност и днес. Все пак "само който не е ставал министър, той не знае каква е мъка“, казва героят от пиесата.

Постановката е на Стоян Радев, а на Георги Мамалев ще партнират актьорите от трупата на Народния театър "Иван Вазов“ – Ева Тепавичарова, Жаклин Даскалова, Ненчо Костов, Карла Рахал, Валери Йорданов, Бойка Велкова, Павлин Петрунов, Стефан Къшев, Стелиан Радев, Албена Ставрева, Ева Данаилова и Стоян Пепеланов.

Всички те ще се погрижат варненската публика да не спира да се смее, докато открива приликите между минало и настояще.

"Задачата, която си поставяме с нашия спектакъл, е този смях да не бъде присмех на страничен наблюдател, а да обърне погледа на всеки към него самия, иронията да се превърне в самоирония, защото стремежът към властта е присъщ на човека, мотивира постъпките му и го ръководи. Къде ще го отведе, е въпрос на зрялост и съхранена чистота“, споделя Стоян Радев.

Спектакълът се гордее с номинация за Аскеер 2022 в категория "Поддържаща женска роля“ на Бойка Велкова за ролята на Гинка.