Задържаха автобус, превозващ пътници, със спукано предно стъкло, който не е преминал и технически преглед, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Превозното средство се е движело от Цалапица към Пловдив по пътя Пазарджик - Пловдив.

То е спряно от движение, а водачът му ще получи глоба до 500 лева, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция“ главен инспектор Красимир Нешев. 

Днес на територията на Пловдив и областта се провежда мащабна специализирана операция по метода "широкообхватен контрол“. В нея участват екипи на сектор "Пътна полиция“ и представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“, Агенция "Пътна инфраструктура“, Агенция "Митници“, Национална агенция по приходите и регионалните структури на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда“.

Съвместните проверки са насочени към спазване на правилата за движение по пътищата, техническата изправност и регистрацията на МПС и теглените от тях ремаркета и полуремаркета. Специално внимание ще бъде насочено и към изискванията за допустими маси и размери на товарните автомобили, както и за времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари. 

Акцията е по разпореждане на директора на ГД "Национална полиция“ с цел превантивни мерки и е на територията на цялата страна.

Тя ще продължи до 12 часа. До момента са проверени над 30 превозни средства, като има констатирани доста нарушения. 

Повечето от нарушенията са по Закона за движение по пътищата - неизползване на обезопасителни колани, неспазване на пътна маркировка, както и неизползване на столче за дете. Има констатирани и 6 незаплатени такси към БГ тол от предишни периоди, съобщи още главен инспектор Красимир Нешев.