Полицията с мерки за спокойното протичане на футболния двубой в събота на стадион "Локомотив" в Пловдив. Мачът между ПФК "Локомотив“ и ПФК "Левски“ започва от 20.15 часа, а за охраната му, както и за обезпечаване на обществения ред на територията на града, са ангажирани униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и придадени сили от Зонално жандармерийско управление.

Съобразно законовите им правомощия служителите ще реагират на всеки сигнал за нарушение или противообществена проява, ще следят и за недопускане на пътни произшествия.  

На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на спортното съоръжение всички посетители ще преминат през полицейска проверка.

Припомняме, че е задължително представянето на документ за самоличност. Деца до 14 години влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Няма дасе допускат зрители с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия; носещи забранени или опасни предмети; употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Спрямо извършители на нарушения или противообществени прояви по време на спортното събитие ще бъде търсена отговорност по Закона за охрана на обществения ред при масови спортни мероприятия и Наказателния кодекс.

Във връзка с мерките за осигуряване на безопасността на движение в периметъра на стадион "Локомотив“ е възможно временно и поетапно спиране на пътни превозни средства. Ограничението ще важи за следните участъци:

- ул. "Лев Толстой", от бул. "Санкт Петербург" до кръговото кръстовище с  ул. "Проф. Цветан Лазаров";

- ул. "Проф. Цветан Лазаров" и ул. "Димитър Ризов" до бул. "Освобождение".

За автомобилите на привържениците на гостуващия отбор е осигурена възможност за паркиране на ул. "Димитър Ризов“, която ще бъде затворена за тази цел. Груповото придвижване ще се осъществи от сборен пункт на път II-56 /паркинг на разклона за село Войводиново/ с полицейски съпровод по бул. "Цариградско шосе“ – кръгово кръстовище на п.в. "Скобелева майка“ – ул. "Ягодовско шосе“ – ул. "Цар Симеон“ – ул. "Недялка Шилева“ – бул. "Освобождение“ – ул. "Димитър Ризов“ /Картата на маршрута е в прикаченото изображение/.