На 04 август, в 11,40 часа в хода на проведена специализирана полицейска операция, в гр.Кула, при проверка на три товарни автомобила, превозващи дърва за огрев от вида "благун“, е установено, че същите са натоварени с общо 25 пространствени кубически метра, като превозните билети са пуснати за 22 кубика, съобщиха от ОДМВР - Видин.

На място за съдействие са извикани служители на РДГ-Берковица, които са съставили 4 акта по Закона за горите и три констативни протокола на водачите – румънски граждани.

В РУ-Кула са заведени три преписки, а надхвърленото количество дърва са иззети по надлежния ред. Спрямо водачите е взето и административно отношение – съставени са 4 акта по Закона за движение по пътищата и временно отнемане на свидетелствата за правоуправление на тримата шофьори.

За времето от 5 часа на 04 август юли до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 15 сигнала (3 от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 31 лица и 112 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 36 акта и 24 фиша.