С поредна ударна акция по наркоразпространението, се похвали полицията във Варна. Иззето е оборудване и готова зелена тревиста маса за над 150 000 лева.

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на сектор "Криминална полиция“ при ОДМВР - Варна, съвместно с колегите си от Пето РУ проверили имот в местността Ален мак, обитаван от 45-годишен варненец, криминално проявен.

В къщата криминалистите открили три помещения, пригодени като оранжерии, оборудвани със система за контрол на влажността и температурата, вентилация, където са отглеждани 1216 растения в различен стадий на растеж.

Полицаите открили и друга стая, в която се сушал отглеждания коноп. Там служителите на реда намерили и иззели суха тревиста маса – над 4 кг. и голяма електронна везна.

Общата стойност на конфискуваното  оборудване и приготвената суха, зелена тревиста маса е над 150 000 лева.

Нарушителят  е задържан в ареста за срок от 24 часа. Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Към момента има образувано  досъдебно производство по чл. 354а, ал 2 и чл. 354в, ал. 1от НК.

Припомняме, че от началото на годината, варненските полицаи разбиха седемнадесет оранжерии за отглеждане на наркотични вещества.