Специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност е реализирана на 15 май с  активното участие на служители от ОДМВР - Ямбол, ЗЖУ - Бургас и представители на НАП - Бургас, КЗП - Бургас и РДГ - Сливен, съобщи полицията.

По време на превантивната акция са проверки на 946 човека, 678 моторни превозни средства, 48 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, автоморги, заложни къщи и други. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 16 акта и 154 фиша.

Извършени са процесуално-следствени действия по 7 досъдебни производства  /за притежание на наркотични вещества, за закана за живота и здравето на лице, телесна повреда, кражби /. За срок до 24 часа са задържани 3 лица.

В хода на работа по 15 преписки на предварителна проверка (търговска дейност със защитени марки, кражби от частни и търговски обекти, унищожаване и повреда, държане на стоки без акцизен бандерол и др.) са установени съпричастните към деянията лица. Установени са закононарушения в 2 търговски обекта. Констатирано е нарушение свързано с превоз на добита дървесина без превозен билет.  

Съставени са 4 акта /констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.