Хотелите, къщите за гости и ресторантите във Велико Търново, Елена и околните населени места са проверени от полицията непосредствено преди Студентския празник. От Областна дирекция на МВР в старата столица уверяват, че са предприели всички необходими мерки за спазване на обществения ред както на самия 8-ми декември, така и в следващите почивни дни, предаде кореспондент на "Фокус“.

"С цел опазването на обществения ред и безопасността на движение са проведени срещи и с управители на фирми, упражняващи охранителна дейност. Предвижда се в близост до местата за празнуване, в периода от 8 /петък/ до 10 /неделя/, да се засили полицейското присъствие, планирани са специализирани полицейски операции, с цел недопускане на нарушения на обществения ред, управление на автомобили, след употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на превозни средства, без необходимата правоспособност, технически неизправни автомобили и продажба на акцизни стоки без бандерол“, допълва Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

От полицията в старата столица напомнят още на студентите, които ще празнуват на вила да проверят прогнозата за времето, дали има затворени пътища и най-добре при възможност да не тръгват с коли, а с влак или автобус. Допълват и, че шофирането след употреба на алкохол е забранено от закона и изключително опасно.

"Пътувайте безопасно, празнувайте щастливо!“, призовават органите на реда.