Засилено ще е полицейското присъствие във Велико Търново и региона в предстоящите три почивни дни. Това увериха от Областна дирекция на МВР, предаде кореспондент на "Фокус“. Патрулите вече са разположени на местата, на които най-често се правят нарушения, както и в участъци с висока концентрация на произшествия. Активните проверки ще продължат до 5-и март включително. Екипите са както по главните, така и по второстепенните пътища.

"Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества“, обясняват органите на реда, като допълват, че се следи и за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност.

Изцяло обезпечени са и всички празнични прояви, свързани с Националния празник на България 3-и март, уверяват още от търновската полиция. Тъй като денят съвпада и с началото на предизборната кампания, се очаква навсякъде, където има чествания да има и много хора. Затова са подсигурени и допълнителни екипи от униформени, които да следят за спазването на обществения ред.

Луиза ТРАНЧЕВА