От 30.12.2022г., полицията издирва Захаринка Стоянова Караджова на 82 години от гр. Смолян, ул. "Никола Данков", № 3, по молба на близките й. това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. По данни на семейството, Захаринка Караджова е напуснала дома им на 22.12.2022 г. около 14:00 ч и от тогава е в неизвестност.

Жената не страда от психични заболявания, адекватна е, ориентирана за време и местоположение, видимата й възраст отговаря на реалната. Захаринка Караджова е с ръст 167 см., слабо телосложение, бяла коса – права, средна дължина. Облекло към момента на изчезването – тъмно манто /черно или тъмно кафяво/, дълго до коленете; тъмно анцунгово долнище; светли маратонки – бежови; забрадка – черно-червена.

Към момента в търсенето участват служители на РУ-Смолян, ОДММВР-Смолян и близки на семейството. Обходени са районите около къщата, където живее, претърсват се и гористи местности, за които има предположение, че може да са посещавани от 82-годишната жена. Издирвателните действия продължават и към настоящия момент.

От полицията в Смолян апелират гражданите, които имат информация за местонахождението на Захаринка Стоянова Караджова, да съобщят в най-близкото поделение на МВР или на тел.112.