В сряда, при проведена специализирана операция за пресичане на престъпленията по линия "наркотици", служители от отдел "Криминална полиция" задържали двама мъже на 47 и 39 години с над 816 грама кокаин.

При претърсвания на домашните им адреси и колата, с която се придвижвали, допълнително са иззети и почти 220 мл канабисово масло със съдържание на тетрахидроканабинол, 21 таблетки екстази, 11 капсули вещество от рода на опиатите, над 4 грама марихуана и 4 електронни везни.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК,  уведомена е  Окръжна прокуратура - Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор мъжете са привлечени като обвиняеми и задържани за 72 часа.

Ден по-рано, при аналогична акция на полицаи от Шесто РУ са арестувани и млади мъже на 22, 24 и 32 години. И тримата са с криминалистични регистраци и осъждани. Засечени са в района на училище в квартал "Изгрев" в момент на сделка с марихуана, а при вида на униформените единият изхвърлил на земята пакетче с веществото.

От мястото на задържането им са иззети общо над 33 грама от сухата листна маса и електронна везна. Срещу извършителите се води бързо производство по чл. 354а, ал. 1 от НК.