В сряда при спецоперация за противодействие на престъпления срещу интелектуалната собственост и данъчното законодателство служители на пловдивския отдел "Икономическа полиция“ задържали 38-годишна жена.

Установено е, че в качеството си на едноличен собственик и управител на търговско дружество тя разпространявала фалшиви маркови дрехи, обувки и аксесоари, които предлагала чрез специално създадени страници в социалната мрежа, а поръчките на клиентите изпълнявала чрез фирма за куриерски услуги.

В хода на проверката са претърсени адресът на жената – апартамент и прилежащо складово помещение, както и ползван куриерски офис. Общо са открити и иззети около 3000 артикула, означени с лого на над 11 регистрирани търговски марки, обект на изключително право и използвани без основание.

Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на конфискуваната продукция и определяне на размера на нанесените щети за държавния бюджет. По предварителни данни става дума за стотици хиляди левове.

В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 172б от НК процесуално-следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.