Полицията разследва два криминални случая - на изгорено тяло и прострелян мъж, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 4 февруари, в 16:20 ч. в Първо РУ-Стара Загора, на тел.112 е получено съобщение за изгоряло тяло на мъж в изоставена постройка в землището на Стара Загора. На място са установени 28-годишен мъж, 13-годишно момче и тялото на 56- годишен мъж, които обитавали изоставената сграда. Образувано е досъдебно производство по чл.331, ал 3 от НК.

Малко по-рано на същата дата, в 11:10ч. в ОДЧ на ОДМВР-Стара Загора, е получено съобщение за лице с огнестрелна рана. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия на полицейските служители е установено, че по време на законен групов лов. в землището на с. Медникарово, общ. Гълъбово, 50-годишен ловец е прострелял по невнимание със законно притежавано ловно оръжие 46-годишен ловец. Пострадалият е получил различни наранявания и е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Лицата са тествани за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат и за двамата. В РУ-Гълъбово е образувано досъдебно производство по чл.134, ал.1, т.2, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Рени АТАНАСОВА