Мобилни екипи на ОДМВР – Смолян, ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта и през месец юни. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна полиция. Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, обслужващи съответния район. Гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали във връзка с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

На 7 юни, ще бъдат посетени населени места от община Баните. Срещите с жителите на село Стърница ще са в 10:30 часа, в село Давидково от 11:30 часа, а в Дебеляново от 13:30 часа.

В община Неделино срещите ще са на 14 юни. В село Върлино полицаите ще бъдат от 10:30 часа, във Върли дол от 11:30 часа и в село Крайно от 12:30 часа.

Срещите със жителите на община Доспат ще бъдат на 21 юни. В село Любча полицаите ще бъдат на разположение на жителите от 11:00 часа, в Късак от 13:00 часа, а в Змеица от 14:00 часа.