Двама са пострадали при катастрофата между български лек автомобил и полски микробус, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът, за който съобщихме, е станал на 25 май т.г. около 03.16 ч. на автомагистрала "Тракия", км. 358+900 (разклона за кв. "Ветрен").

Товарен автомобил "Форд Транзит", с полска регистрация, управляван от 28-годишен грузински гражданин, поради неправилно престрояване в пътния възел, пътувайки от кв. "Ветрен" към автомагистрала "Тракия" в ръкава за София, прави ляв завой и се озовава в лентата за насрещно движение, като допуска катастрофа с движещия се от Бургас за София лек автомобил "Хюндай Матрикс", със софийска регистрация, управляван от 68-годишен бургазлия.

От инцидента лекият автомобил се преобръща по таван, а микробусът е със скъсан заден мост. Пътният инцидент наложил затварянето на магистралата в посочения участък за четири часа, като е въведен обходен маршрут за София през пътен възел "Ветрен". От ПТП пострадали водачът на л.а. "Хюндай" и неговата 41-годишна спътница, които са прегледани и освободени за домашно лечение със следните диагнози – водачът с "контузия на гръдния кош", а спътничката му – с "фрактура на петия пръст на дясната ръка и охлузна рана на лявата ръка".