Всички шофьори на пътя трябва да са толерантни един към друг – и тези на коли, и тези на камиони, и тези на мотори и други двуколесни превозни средства. Това напомня в разгара на мотосезона ст. инспектор Пенчо Христов от Областна дирекция на МВР – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

Статистиката сочи, че от началото на годината в Търновска област са регистрирани пет тежки катастрофи с мотористи, при които има четирима ранени и един загинал. За същия период на миналата година инцидентите са били четири с четирима ранени.

"Всичко е от значение – както поведение на водачите на автомобили, така и на тези с мотоциклети и мотопеди. Просто трябва да има толерантност на пътя – на автомобилистите спрямо мотоциклетистите. Мотористите от своя страна трябва да спазват Закона за движение по пътищата, да не превишават скоростта, да използват обезопасителни каски, да не говорим за неправоспособност, алкохол и наркотици – там последствията може да са фатални за тези водачи. Трябва да има толерантност между всички“, допълва ст. инспектор Христов.

От полицията в старата столица припомнят и, че в следващите почивни дни се очаква интензивен трафик в цялата страна, като най-натоварено се очаква да е движението на 6-ти и 7-ми май.

По този повод апелират всички шофьори и пешеходци да са изключително внимателни, да карат със съобразена скорост и да спазват Закона за движение по пътищата. Проверките продължават във всеки един от дните и към нарушителите няма да има никаква толерантност.