В хода на операция, реализирана на 18 февруари, са извършени проверки в четири нощни заведения в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР. Установени били общо 31 непълнолетни посетители, 15 от които представили декларации за придружаване от пълнолетен, но без съответно разписани пълномощни от родител. След проверките младежите са били предадени на близките им. 

Сред останалите клиенти двама са отведени в полицейския арест за притежание на наркотици, а по случаите - образувани досъдебни производства. Други двама са задържани след опит да осуетят действията на служителите на реда. Констатирани са и случаи на притежание на балони, чието съдържание предстои да бъде изяснено.

По време на акцията е осъществен паралелен контрол и по шосетата около заведенията. Спрени са 246 моторни превозни средства, снета е самоличността на 268 лица. За констатирани 71 нарушения на ЗДвП са съставени 20 акта и 23 глоби с фиш. Засечени са двама неправоспособни водачи. Същият е броят и на седналите зад волана под въздействие на алкохол над 1,2 промила. 

В рамките на седмица това е втора подобна операция. Предвижда се тези проверки да зачестят и да се провеждат на територията на цялата страна.