Лек автомобил "Шкода Октавия“ предостави безвъзмездно Община Садово на полицейския участък в града. На състоялата се кратка церемония днес директорът на областната дирекция на МВР ст. комисар Георги Чергов получи официално от кмета  Димитър Здравков ключа на вече обозначения патрулен автомобил. Дарението се финансира със средства, отпуснати на сесия на Общински съвет – Садово и е израз на устойчивото сътрудничество между местната власт и полицията.  

Предвижда се новата придобивка да се ползва от служителите от "Териториална полиция“ и да допринесе за повишаване на ефективността от общите усилия за осигуряване на сигурност и спокойствие за жителите в региона. На събитието също присъстваха заместник-кметът Петър Георгиев, председателят на Общински съвет Атанас Телчаров, началникът на РУ-Асеновград гл. инспектор Петър Бабугеров и служителите от участъка, начело с началника ст. инспектор Димитър Димитров. Водосвет на новия автомобил и благословия за здраве на присъстващите даде отец Мирослав от местния православен храм "Св. Св. Кирил и Методий“.

Участък - Садово е подразделение на Районно управление – Асеновград при ОДМВР – Пловдив. В състава му влизат 19 служители, които обслужват територията на град Садово и на 11 села в общината.