Докато транспортирахме лицето от служебния автомобил до токсикологичното отделение, същия заяви, че има 3000лв в джоба му, както и златен часовник от скъпа марка и желае да даде същите, за да го освободим. Това съобщи на брифинг пред медиите младши инспектор Александър Каленски, единият от полицаите, задържали мъжа, предаде репортер на "Агенция Фокус".

Полицаят разказа, че снощи около 01:00 е получен сигнал за възникнал скандал на пътя на кръстовището на бул. “Мария Луиза" и бул. “Дондуков", на който полицаите са се отзовали.

След проба на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества е станало ясно, че единият от тях е употребил 3 вида наркотици - канабис, амфетамин и метамфетамин.

След задържане на водача, същият след няколко минути заявил, че белезниците са притиснали ръцете му и отправил молба към служителите на реда да ги отхлабят, за да не му причиняват болка.

“В момента, в който се качих в задната част на автомобила и понечих към водача, същият в ръцете си държеше две пачки с банкноти от по 50 евро. Той пусна същите на пода на служебният ни автомобил и заяви, че сумата е 10 000 евро", каза младши инспектор Каленски.

По думите на служителя на реда задържаният е пожелал срещу сумата да бъде освободен и да му бъде върнато свидетелството за управление на МПС.

Полицаят уточни, че след изготвяне на документите на водача и транспортирането му до ВМА, задържаното лице е направило вторият опит за подкуп.

Полицаят каза в заключение , че и преди му е бил предлаган подкуп, но дори за миг не се е поколебал.