Нови десет бойни полуавтоматични пистолета "Валтер" и дрон връчи заместник-министърът на МВР Николай Николов във вторник в Разград. Това става ясно от прессъобщение на ОДМВР-Разград.

Пистолетите са разпределени персонално на служители, постигнали високи и трайни резултати в служебната дейност на ръководно и изпълнителско ниво. Сред тях са началникът на сектор "Охранителна полиция" в РУ-Разград главен инспектор Иван Атанасов, началникът на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР комисар Божидар Божков, зам.-директорът комисар Мирослав Иванов и началникът на РУ-Разград главен инспектор Станимир Станев. На церемония в залата на Областната дирекция получиха своя дрон и служителите от сектор "НТЛ" в ОДМВР-Разград.

Зам.-министър Николов подчерта, че подновяването на екипировката, оборудването, въоръжението и автопарка във всички структури е основен приоритет на МВР. Полицейските служители заслужават да разполагат с модерно оборудване, за да се чувстват сигурни при изпълнение на служебните си задължения, каза още зам.-министърът на вътрешните работи. Пред ръководния състав той засвидетелства уважението на професионалното и политическото ръководство на МВР към работата на служителите от ОДМВР-Разград и изрази увереност, че с новите оръжия полицейските служители ще имат самочувствието, което заслужават.

Новото въоръжение е второ поред от началото на годината, след като в края на март Дирекцията получи три пистолета "Валтер" и пет електропреносими прибора "Тейзър" Х2 от заместник главния секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.