Полицаи установиха продажба на стоки от защитени търговски марки в търговски обекти в Казанлъшко, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 2 април, полицейски служители са извършили проверка на търговски обект в Павел баня, стопанисван от 48-годишна жена. Установени са спортни стоки – общо над 110 артикула – дрехи - анцузи, блузи, шапки и други от защитени търговски марки, без съгласието на притежателите на правата върху тях. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 3 април, полицейски служители извършили проверка в търговски обект в с.Ягода, стопанисван от 55-годишен мъж. Установени и изложени за продажба са били артикули от различни търговски марки общо над 30 броя - дрехи и маратонки, без правно основание. В РУ-Казанлък е образувана проверка.

При проверка на същата дата на търговски обект в с.Ясеново, стопанисван от 58-годишна жена, са установени изложени за продажба общо 9 броя – спортни дрехи, от защитени търговски марки без знанието и съгласието на притежателя на правата върху тях.В РУ-Казанлък е образувана проверка.