Служители на РУ Берковица работят по установяването на извършители на незаконен лов на сърна, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Монтана.

На 8 януари 2023 г. в 15:46 ч. е получен сигнал за скандал между горски служители и ловджии в близост до гробището на с. Горна Бела Речка, общ. Вършец. На около 500 м - 600 м от гробищния парк в заградено място са установени 12 ловджии, които празнували закриването на ловния сезон.

В близост до ловната дружинка двама служители на ИАГ-София заявили, че при проверка на ловците открили месо, по техни данни от сърна, което било изхвърлено от имота от ловците при пристигането им. Два бута от животно били намерени от външната страна на имота, на около 2 метра от оградата, а на около 20 метра от мястото бил открит полиетиленов плик, съдържащ 2 плешки, част от ребрата и врата на животно. На земен път в близост до ловната дружина е установен паркиран товарен автомобил с монтанска регистрация, в чийто товарен отсек са открити множество кафеникаво-червеникави петна, за които се предполага, че са от кръвта на убитото животно. На местопроизшествието е извършен оглед.

Иззети са откритото месо и ловна пушка, предадена от 38-годишен жител на гр. Вършец. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 237, ал. 1 от НК.