Около 02.30 ч. на 25.06.т.г. екип на Пето Районно управление - Бургас се опитва да спре със звуков и светлинен сигнал л.а. “Фолксваген Голф", с бургаска регистрация, движещ се в района до бл. 9 в к-с “Изгрев".

Водачът на автомобила не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорявайки скоростта си, се опитал да избяга, насочвайки се към блокове 5 и 7. Там преминава през спусната бариера на паркинга, излиза на ул.Транспортна" и се насочва в посока гробищния парк. Автопатрулът последвал автомобила и движейки се по успоредната на "Транспортна" улица. На кръстовището с ул. "Петко Задгорски" “Фолксвагена" блъска странично полицейски автомобил "Опел Астра", с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен полицейски служител от Пето районно управление - Бургас.

В резултат на пътния инцидент пострадал полицейския служител и водач на автомобила - взводен командир Иван Панчуков, който с комоцио, е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас. Водачът на л.а. “Фолксваген" изоставил автомобила се и се е укрил, но е установено, че това е 24 годишен криминално проявен софиянец. Издирването му продължава.

За да подкрепи морално и да се осведоми за здравословното състояние на инспектор Иван Панчуков директорът на од на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов го посети лично в болницата, като му пожела крехко здраве и бързо възстановяване!