Снощи около 20.15 ч. в село Сърнево служители от Районно управление - Карнобат спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат“, управляван от 57-годишен бургазлия. Шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол с концентрация 2,57 промила. Отказал е да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Автомобилът му е иззет.  

Около 21.35 часа снощи на пътя Малко Търново – Бургас в района на КПП – 1 служители от Районно управление – Малко Търново спрели за проверка лек автомобил "Опел Вектра“, управляван от 48-годишен мъж от Звездец. Полицаите установили, че мъжът шофира след употреба на алкохол с концентрация 1.84 промила. Отказал е да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът му е иззет.  

Вчера около 09.20 часа сутринта на пътя Бургас – Приморско – Царево за проверка е спрян лек автомобил "Форд Фокус“, управляван от 24-годишен бургазлия. Водачът е шофирал след употреба на канабис. Отказал е да даде кръв и урина за химичен анализ. При извършено претърсване на автомобила е намерена и иззета суха зелена тревна маса – канабис, с общо тегло около 3 грама. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. Колата му е иззета по надлежния ред.