Пътни полицаи и педагози осъществиха 4-месечно обучение по пътна безопасност за възпитаници на кюстендилска детска градина, предаде репортер на "Фокус“. Обучението завърши със състезание.

Малките пешеходци показаха познания в три кръга – вече знаят правилата за безопасно участие в движението – като пешеходци, като пътници в автомобила, знаят, че улицата не е място за игра, пътното платно се пресича само на пешеходна пътека и при зелен сигнал на светофара, демонстрираха познаване на пътните знаци и че ползването на обезопасителните колани в автомобила е задължително и за водачите, и за пътниците.

За пореден път малките възпитаници на детската градина показаха, че знаят къде да се движат и умеят да се придвижват безопасно по улиците.

За убедителните и активност в състезанието децата бяха наградени с грамоти, връчи им ги инспектор Радослав Стойнев от сектор "Пътна Полиция“ – ОДМВР.

Ръководството и педагозите от Детска градина "Слънце“ отправиха своята благодарност за благотворното сътрудничество с Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Венцеслав ИЛЧЕВ