Колекторът за отпадни води покрай подлеза "Модър - Царевец" е приключен и строителната фирма, изграждаща автомобилния пробив, може да завърши обекта. Това става ясно от официално писмо на ДЗЗД "Еко Проект - Пловдив" до кмета Костадин Димитров, който е поканен на инспекция днес от 13 часа, предава "Фокус"

От консорциума припомнят, че на 20 ноември е проведена работна среща между представители на ВиК - Пловдив, кмета Костадин Димитров, заместника му Тошо Пашов, кмета на район "Западен" Тони Стойчева, представители на изпълнителя на пробива "Драгиев и ко" и експерти, ангажирани с изпълнението на двата обекта. На тази среща представителят на ДЗЗД "Еко Проект - Пловдив" Бончо Бонев пое ангажимент за 10 дни да бъде изпълнен критичен участък, влияещ на изпълнението на пробива на улица "Модър". Разместен е графикът на работните групи и обещанието е изпълнено, уверява Десислав Герданов, представляващ ДЗЗД "Еко Проект - Пловдив". 

Обединението изпълнява проекта на ВиК - Пловдив за Южния обходен колектор. Той е с дължина 12 километра, започва от "Пещерско шосе", минава през улиците "Царевец" и "Модър", пресича Коматевско шосе, продължава по целия "Александър Стамболийски" към ул. "Нестор Абаджиев" в "Тракия" и се включва в Пречиствателната станция за отпадни води. 

Изграждането на колектора се засича в района на софийската жп линия с общинския проект за пробива "Модър - Царевец" и свързване на районите "Южен" и "Западен". След приключване на работата по колектора, другата строителна фирма най-после ще може да завърши своя обект.