КНСБ и КТ "Подкрепа" настояват за увеличение с 20% на заплатите на работещите в общинските предприятия в Пловдив от 1 януари 2023 г., съобщиха за Агенция "Фокус" от синдикатите. 

По съвместна инициатива на профсъюзите се проведе среща между областния координатор на КНСБ адв. Боян Бойкински, председателите на синдикалните организации на общинските предприятия на КНСБ и представители на КТ "Подкрепа", Пловдив, и заместник-кмета с ресор "Финанси и стопански дейности" Величко Родопски.

Тема на разговорите беше увеличението на доходите на работещите в общинските предприятия на територията на Община Пловдив, предвид галопиращата инфлация в страната и трудностите при кадровото им обезпечение заради неатрактивното заплащане.

От страна на синдикатите беше предявено искане за увеличаване на възнагражденията на персонала с 20%, считано от 01.01.2023 г., както и за промяна на горната граница на ДМС на тримесечие на 600 лв. в рамките на икономиите на общинските структури.

От страна на Община Пловдив е поет ангажимент за провеждането на допълнителни срещи за обсъждане на общинския бюджет за 2023 г. и активна работа по исканията.