В началото на новата седмица продължиха инициативите, посветени на традиционния "Поход на книгите“ в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Програмата днес беше посветена на малките читатели.

Негово Преосвещенство Велбъждски епископ Исаак се включи е "Маратон на четенето 2024" с откъс от "Евангелие в преразказ за деца" пред  децата от подготвителните групи на Основно училище "Св. Паисий Хилендарски ". Това се случи в храм "Свети Димитър“.

Всяко дете получи по една книга. Тя е представена на достъпен, жив и картинен език. Книгата води своя малък читател по стъпките на Спасителя Господ Иисус Христос, разказва му за неговите чудеса, излага му неговите думи, напътствия и заповеди, прави го съпричастен на чудните евангелски събития, станали заради хората и тяхното спасение.  

Утре от 10.00 часа в "Детски отдел“ на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ ще бъде представена детската книга "Къщичка за птички“ на Нонка Кръстева. На среща с авторката ще бъдат възпитаниците на Детска градина "Май“ – Кюстендил.