Поход за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3-и март. Група ентусиасти от LC Danube Brothers, вдъхновени от инициативата "Заедно за мир на планетата Земя" на Лайънс клуб - Плевен Огледало развяха знамето на мира по най-дългата европейска река на връх националния празник на България, съобщиха от клуба.

Лодката им тръгна от Видин и въпреки трудностите - лошото време, счупена мачта, пробив в корпуса, знамето на мира днес стигна до знаковия Никопол.

"Във времена, когато страхът е сковал дори най-светлите умове, от Българя следва да излезе духовният импулс за към новото време! На този ветровит кръстопът - Балканите, ние държим ключа за бъдещето, с духовна сила, непонятна на другите народи по света", коментира капитанът Гергов и допълва:

"Лодката с най-дългото послание за мир тръгна вчера не просто от Видин, а от някогашното Видинско царство, ще премине по северната ни граница и ще обиколи страната, за да се свържат думите, сърцата и делата ни в едно"!

Утре каузата ще стигне до Русе, където всеки желаещ ще може да се включи в най-дългото послание за мир, с което страната ни да постави рекорд на Гинес.

Инициативата “Заедно за мир на планетата Земя" на ЛК “Огледало" и ЛК “Дунавски братя" беше учредена миналата година в Плевен, където първото послание за мир постави Тоши Тошев , член на Лео клуб Олимпиец - активист на кампания “България срещу диабета".