Поетапно пускане на отоплението започва от днес на територията на Велико Търново. От топлофикационното дружество в старата столица уточняват за "Фокус“, че то ще продължи до 25 ноември, до когато трябва всички абонати в града да имат парно.

"След пускане на абонатната станция в режим на работа и подаване на отопление към сградната инсталация, абонатите ще получат допълнителна информация със съобщение, поставено на входовете“, поясняват от дружеството.

От там припомнят и, че преди пускането на отоплението е важно да са приключени всички ремонтни дейности по сградната инсталация и ако тя е била източена, да бъде запълнена. Парното няма да бъде пуснато в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена. Важно е абонатите да знаят и, че вентилите на радиаторите трябва да са отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Освен това е необходимо да се проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и, ако се установи нередност, следва незабавно да се обърнете към "Топлофикация-ВТ“.