Броят на избирателите в област Добрич е 173 340 души. 126 са избирателните секции в Добрич, 379 - в цялата област, по информация на Областна администрация - Добрич, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Машинно се гласува в 246 секции. Има образувана една подвижна избирателна секция и разкрити допълнително в МБАЛ-Добрич, Следствения арест и в Дома за стари хора в Добрич.

На сайта на Община град Добрич в рубриката "Актуални теми", подлинк "Избори за Народно събрание 02 октомври 2022" е публикуван списък със секции, подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. 

Хора, нуждаещи се от помощ за придвижване до избирателните секции в днешния ден на вот, могат да подават заявки в общината на телефони 058/600-416 и 058/601-203, или на адрес: Община град Добрич, ул. "България" 12, град Добрич (до екипа за изборите), както и на е-адрес dobrich@dobrich.bg от 7:00 ч. до 19:00 ч. При заявяване, от общината се осигурява специализиран автомобил за транспортиране на хора с увреждания в изборния ден.

На интернет страницата на РИК-Добрич е публикуван списък на секции, подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в областта - в общинските центрове Балчик, Каварна, Шабла, Крушари, Тервел и Генерал Тошево.

Заявления за гласуване с подвижна избирателна секция в днешния ден могат да подават граждани,  поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, в община Добрич  на dobrich@dobrich.bg  или по телефон на 058/601-203. Подвижна избирателна секция има и в община Добричка.

28 формации - партии и коалиции, със 181 кандидати общо се борят за шест места от област Добрич в Народното събрание. 

Жулиета НИКОЛОВА