Софийски градски съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство срещу подсъдимата С. И. за престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

Обвинителният акт е внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) след проведено разследване от 02 РУ-СДВР. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Събрани са доказателства, че на 27.11.2018 г. в гр. София свидетелката В. Д. излязла от дома си и отишла да вземе храна от детска кухня. На връщане установила липсата на портмонето си, в което освен останалите вещи имало и банкова карта на името на Б. Н. – съпруг на свидетелката. В. Д. не открила портмонето нито в дома си, нито по пътя, по който била минала. Междувременно обвиняемата намерила портмонето на тротоара и ползвала банковата карта, но не успяла да изтегли пари с нея, тъй като не знаела ПИН- кода. Той не бил записан и не се съхранявал в портмонето. Б. Н. получил съобщение на мобилния си телефон за направен опит с една от картите му да бъде изтеглена сумата от 40 лева.

След съгласие на всички страни и след признаване на вина от подсъдимата, съдът одобри споразумение за решаване на делото, с което на С. И. се налага наказание "лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, изпълнението на което се отлага за срок от три години.

С. И. е на 21 години, неосъждана.

Определението на съда, с което е одобрено споразумението, е окончателно.